tisdag 8 december 2009

Rena Kattradiset

Visserligen är jag i stort sett nöjd med min matte, även om jag jamar negativa synpunkter ganska ofta. Men. Det finns mattar, och så finns det mattar.

Nu ska ni få höra om en matte som till fullo förstått vad ordet omvårdnad innebär. Hon bor hos en katt i landet England. Om denna katt katt skrevs en artikel i en tidning för den var så lång. Katten, alltså. Det redogjordes för kattens liv och leverne, och hur lång den var med alla fyra tassarna på marken. Plus längdrekordet när den var fullt utsträckt. Rätt ointressant upplysningar travades på varandra ända tills slutklämmen kom, den som verkligen tilldrog sig mitt intresse:

Varje kväll värmde denna matte en handduk och lade i kattens bädd, så att den skulle kunna krypa ner i en varm och skön säng. Va?! Är inte denna matte ett sant föredöme för våra egna mattar och hussar? Här har vi något att jobba på! Eller är det möjligen någon av er som får utnjuta denna ynnest på kvällarna?

Och man kan ju bara ana sig till vad den katten får sig serverat varje dag. Förmodligen också vackert upplagt, dekorerat med strimlor av vitfisk. Kanske en färgklick rött kött. Grädde till dessert. En liten mus som underhållning. Rena Kattradiset.

5 kommentarer:

  1. En matte som VERKLIGEN förstod sin katt!Självklart något för oss alla att jama till matte om! Goda förebilder är ju alltid bra! Tasskram

    SvaraRadera
  2. Oj, den katten hade verkligen uppfostrat sin matte bra. Själv får man ju nöja sig med ett par kulor torrfoder nån gång i veckan. Normalt brukar vi få jaga och äta dammråttorna under sängen. *hehehe* Det där med handduken har jag bestämt hört nån merstans. *funderar* Hmm.. Kan inte komma på det nu.

    SvaraRadera
  3. DUI och DECO: Jajam, tänk att få en VARM säng varje kväll *drömmer*

    SIPPO: Du kanske också har läst den tidningen? Jag undrar hur man blir så duktig i uppfostran? Överkurs på kattiversitetet?

    SvaraRadera
  4. Du Sippo, du får vara lite försiktig med vad du skriver om din husse så att ingen missförstår dig. En rexägd kvinna i Canada blev anmäld som djurmisshandlare därför att grannarna trodde att hennes katt svalt och att matte utsatte den för diverse övergrepp (t.ex. permanentade den)... de hade aldrig sett en rex förut och visste inte att rexar är smala och lockiga! Och polisen hade inte heller sett någon rex... det var först när de tog katten med sig till en veterinär, som de fick veta att katten skulle se ut så där och dessutom var mycket välskött!

    Tass från Imma, lockig och smal.

    SvaraRadera
  5. Mjau, riktigt sååå lyxigt har vi det inte i mitt hus *suck*, men vi har i alla fall en värmedyna som sätts på ibland (om vi visar oss tillräckligt miss-belåtna)

    SvaraRadera